بحر الفقاهه

کنکاشی در فقه اسلامی review on Jurisprudence

بحر الفقاهه

کنکاشی در فقه اسلامی review on Jurisprudence

دو مطلب : رفع فیلتر فیس بوک / استعمال هر وسیله نافعی جایز نیست

گفته میشود برخی سایت ها نظیر فیس.بوک در آستانه رفع فیلتر هستند. سوال این است که از نظر فقه و قواعد شریعت اسلامی ، آیا رفع فیلتر اینگونه سایت ها جایز است یا خیر ؟

جواب : لااقل به دو دلیل ممکن است قائل به حرمت رفع فیلتر این سایت شویم. 

دلیل اول : یکی از مباحث مطرح در فقه ، مساله حرمت حفظ کتب ظلال است. یعنی حرام است کسی کتاب های گمراه کننده را نگهداری کند. حال چگونه میشود قائل به حرمت نگهداری یک کتاب صد صفحه ای گمراه کننده باشیم اما سایتی که تمام مقدسات را زیر سوال میبرد و گمراه کنندگی قسمت عمده ی آن اظهر من الشمس است ، حفظ ، نگهداری ، و استفاده از آن جایز باشد ؟ 

 دلیل دوم :  یکی از جهاتی که برای نجاست کفار گفته شده این است که مسلمانان اختلاط و مجالستشان با کفار به حد اقل برسد و الا نجاست کافر یک امر ذاتی - مثل نجاست شراب - نیست ، بلکه این حکم فقط جنبه سیاسی اجتماعی دارد. حال چگونه میشود سایتی که عمده ان را اهل کفر ، ملحدین و نواصب هستند ، به راحتی در دسترس مسلمین باشد و به این صورت با انها اختلاط داشته باشند؟ 

بگذریم از ادله ی دیگر ، نظیر مبتذل بودن ، و یا جاسوسی از مسلمین ، که هر یک از این ادله خود به تنهایی برای حکم به حرمت کافی است.

فایده : 

از مرحوم آیت الله بهجت ره نقل شده : 
هم جنسی و هم شکلی و اختلاط با کفار، تسلط و حکومت آنها را بر مسلمانان آسانتر میسازد .

در محضر بهجت 1/32
Homogeneity and conformity and mixing with non-Muslims makes it easier to dominate and rule over muslims. 

............... 
مطلب دوم 
کسی یک قاچو را ( که الت مشترکه است ) به دست 1 ساله یا دو ساله میدهدو کودک که قدرت کنترل چاقو را ندارد به واسطه در دست داشتن چاقو زخمی میشود. حال آیا کسی که چاقو را به دست این صبی و طفل داده ضامن است یا خیر؟
از لابلای کلمات استفاده میشود که بله ضامن است.
نظیر جایی که کسی طفلی را سوار بر اسبی میکند که طفل قدرت کنترل مرکب را ندارد و لذا به دیگری میخوردو یا دچار حادثه میشود.
.........
حال اگر کسی کتابی را که مشتمل بر مطالب غلط است در اختیار کسی قرار دهد که قدرت درک و تفکیک مضامین فاسد و صحیح ان را ندارد، آیا این کار جایز است ؟
.......
اگر کسی ماهواره یا فیس بوک را ( لو سلم که جزو الات مشترک باشد ) در اختیار کسی قرار دهد که قدرت تشخیص مطالب صحیح و غلط ان را ندارد ، آیا این کار جایز است ؟

ما قبلا ادله حرمت فیس بوک را مطرح کردیم اما بر فرض که ان هارا رد کردید اما باز هم جایز است چنین وسیله ای در اختیار عموم قرار گیرد ؟ نظیر همان چاقو که وسیله ای نافع و مفید است اما در دست طفل نباید باشد ماهواره هم وسیله ای مفید است که در دست عموم نباید باشد. فیس بوک هم نظیر چاقویی مفید که در دست نوجوان و کودک 6 ساله اگر واقع شود باعث انحراف قطعی او میشود.
...............
آیا این مطلب برای مسدود کردن چنین سایت هایی قانع کننده نیست؟
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد